Ondersteunende operationele diensten

Opvolging van nominaties voor aardgasbewegingen en -transfers

Alle actoren in de aardgasketen van producenten, LNG-invoerders, traders, leveranciers tot eindverbruikers kunnen de opvolging van de nominaties voor hun aardgasbewegingen en –transfers uitbesteden door een beroep te doen op de ondersteunende operationele diensten van Gas Management Services Limited (GMSL).

 

Diensten en software

GMSL biedt ondersteunende operationele diensten aan in het Britse en Ierse net, de continentaal-Europese netten, onderzeese leidingen in de Noordzee en aardgasproductievelden. GMSL gebruikt zijn operationele kennis en ervaring om ook software te ontwikkelen ten behoeve van shippers die in die netten en systemen actief zijn.

 

Ook Claims Validation Agent

GMSL is ook Claims Validation Agent voor de netgebruikers van National Grid Gas (GB). In die hoedanigheid controleert GMSL de leveringsclaims aan de ingangspunten om zo de gegevens te valideren over de volumes aardgas die het Britse net binnenkomen. 

> Doorklikken naar de website van GMSL

Hulp bij het gebruik van zoekoperatoren

Gebruik “aanhalingstekens” om een reeks woorden of een zin in een welbepaalde volgorde te zoeken.

Booleaanse operatoren

U kan een groep woorden of een zin terugvinden door gebruik te maken van AND, OR, NOT: Booleaanse operatoren worden gebruikt om termen in het zoekveld te combineren.

 

  • AND: Alle gezochte termen moeten in het zoekresultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel AND Peer geeft resultaten waarin zowel het woord appel als het woord peer voorkomen.

     

  • OR:  Minstens één van de gezochte termen moet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel OR Peer geeft resultaten waarin ofwel het woord Appel, ofwel het woord Peer, ofwel beide woorden voorkomen.

     

  • NOT: De term die wordt voorafgegaan door NOT mag niet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel NOT Peer geeft resultaten waarin het woord appel voorkomt, maar niet het woord Peer.