Aardgasopslag

Aardgasopslag in België

Fluxys Belgium is in België aangeduid als onafhankelijk opslagbeheerder en staat in voor de exploitatie en de ontwikkeling van de ondergrondse aardgasopslag in Loenhout. Op de site wordt aardgas in buffer gehouden in watervoerende lagen meer dan één kilometer onder de grond. De opslagdiensten van Fluxys bieden leveranciers een buffer om de verschillen op te vangen tussen wat ze invoeren en wat hun klanten afnemen.

> Doorklikken naar de website van Fluxys Belgium 

 

 Ondergrondse opslaginstallaties van aardgas in Loenhout 

Aardgasopslag in Zweden

Swedegas beheert de ondergrondse gasopslag van Skallen in de nabijheid van Halmstad in het Zuidwesten van Zweden. De opslagsite heeft een capaciteit van 10 miljoen m³ waarvan 8,6 miljoen m³ nuttig volume. In rotsgesteente werd op een diepte van 115 meter een holte gegraven en dichtgemaakt zodat het gas niet kan ontsnappen. De opslagsite is met het pijpleidingen vervoersnet van Swedegas verbonden via een 3 km-lange leiding. De opslagdiensten van Swedegas versterken de leveringszekerheid van het aardgas.

> Doorklikken naar de website van Swedegas

 

Hulp bij het gebruik van zoekoperatoren

Gebruik “aanhalingstekens” om een reeks woorden of een zin in een welbepaalde volgorde te zoeken.

Booleaanse operatoren

U kan een groep woorden of een zin terugvinden door gebruik te maken van AND, OR, NOT: Booleaanse operatoren worden gebruikt om termen in het zoekveld te combineren.

 

  • AND: Alle gezochte termen moeten in het zoekresultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel AND Peer geeft resultaten waarin zowel het woord appel als het woord peer voorkomen.

     

  • OR:  Minstens één van de gezochte termen moet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel OR Peer geeft resultaten waarin ofwel het woord Appel, ofwel het woord Peer, ofwel beide woorden voorkomen.

     

  • NOT: De term die wordt voorafgegaan door NOT mag niet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel NOT Peer geeft resultaten waarin het woord appel voorkomt, maar niet het woord Peer.