LNG-terminal Zeebrugge

LNG-toegangspoort tot Noordwest-Europa

De LNG-terminal in Zeebrugge is de toegangspoort voor de levering van LNG in Noordwest-Europa. LNG dat op de terminal wordt gelost kan worden:

  • vervoerd via het leidingnet van Fluxys om de Belgische markt of andere Europese eindverbruikersmarkten te bevoorraden zoals: het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk;
  • verhandeld op de Belgische gashandelsplaatsen;
  • geladen aan boord van schepen of tankwagens om vervoerd te worden naar andere markten

Meer dan 1.600 LNG-schepen aangemeerd

De installaties in de terminal in Zeebrugge zijn bestemd voor het lossen en laden van schepen met vloeibaar aardgas (liquefied natural gas of LNG). Het LNG wordt er tijdelijk in buffer opgeslagen in opslagtanks. Het LNG kan worden hervergast en in het net gestuurd voor vervoer of opnieuw aan boord van LNG-schepen worden geladen. Meer dan 1.600 schepen zijn al aangemeerd sedert de ingebruikneming van de terminal in 1987. 

Hulp bij het gebruik van zoekoperatoren

Gebruik “aanhalingstekens” om een reeks woorden of een zin in een welbepaalde volgorde te zoeken.

Booleaanse operatoren

U kan een groep woorden of een zin terugvinden door gebruik te maken van AND, OR, NOT: Booleaanse operatoren worden gebruikt om termen in het zoekveld te combineren.

 

  • AND: Alle gezochte termen moeten in het zoekresultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel AND Peer geeft resultaten waarin zowel het woord appel als het woord peer voorkomen.

     

  • OR:  Minstens één van de gezochte termen moet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel OR Peer geeft resultaten waarin ofwel het woord Appel, ofwel het woord Peer, ofwel beide woorden voorkomen.

     

  • NOT: De term die wordt voorafgegaan door NOT mag niet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel NOT Peer geeft resultaten waarin het woord appel voorkomt, maar niet het woord Peer.