Op de hoogte blijven via e-mail?

 Schrijf u hier in!

Eerste LNG-scheepsoverslag op de terminal in Zeebrugge

2018-05-02
Vandaag vond de eerste rechtstreekse overslag van vloeibaar aardgas (LNG) tussen twee schepen plaats op de LNG-terminal in Zeebrugge. Die eerste geslaagde operatie markeert de start van de LNG-scheepsoverslagdiensten op de terminal.

Zeebrugge LNG terminalDe LNG-terminal in Zeebrugge is gestart met de voorbereidingen voor scheepsoverslagoperaties sinds eind 2016 de tweede steiger in gebruik werd genomen. Als twee LNG-schepen gelijktijdig aangemeerd liggen aan de twee steigers kan LNG vanuit het ene schip rechtstreeks worden overgeladen op het andere.


Overslag van ijsbreker/LNG-schip naar conventioneel LNG-schip

Tijdens de eerste rechtstreekse schip-tot-schipoverdracht werd LNG overgeslagen van het ijsbreker/LNG-schip Eduard Toll naar het conventionele LNG-schip PSKOV. De Eduard Toll is één van de ijsbreker/LNG-schepen uit de speciaal gebouwde vloot voor de LNG-productieterminal op het Siberische schiereiland Yamal. Ijsbreker/LNG-schepen brengen LNG van Yamal in de Noordelijke Ijszee naar Europa, waar de cargo’s worden overgeladen op conventionele LNG-schepen die ze naar hun bestemmingsmarkten brengen.


De LNG-terminal in Zeebrugge en Yamal Trade hebben een contract van 20 jaar ondertekend om jaarlijks tot 107 LNG-cargo’s over te slaan. Het contract begint te lopen in 2019 na de ingebruiknaming van de vijfde LNG-opslagtank die momenteel in aanbouw is. De vijfde tank brengt meer flexibiliteit in de overslagdiensten omdat de terminal dan via bufferopslag LNG tussen twee schepen kan overslaan als ze niet gelijktijdig aangemeerd liggen.


140 aanmeerrechten voor rechtstreekse scheepsoverslag beschikbaar

De LNG-terminal in Zeebrugge biedt tot eind 2018 in totaal 140 aanmeerrechten aan voor rechtstreekse LNG-scheepsoverslag. De aanmeerrechten zijn tegen een competitieve prijs beschikbaar volgens het principe 'first come, first served'.


Perscontact

Rudy Van Beurden
+32 2 282 72 30
rudy.vanbeurden@fluxys.comTerug naar overzicht

Hulp bij het gebruik van zoekoperatoren

Gebruik “aanhalingstekens” om een reeks woorden of een zin in een welbepaalde volgorde te zoeken.

Booleaanse operatoren

U kan een groep woorden of een zin terugvinden door gebruik te maken van AND, OR, NOT: Booleaanse operatoren worden gebruikt om termen in het zoekveld te combineren.

 

  • AND: Alle gezochte termen moeten in het zoekresultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel AND Peer geeft resultaten waarin zowel het woord appel als het woord peer voorkomen.

     

  • OR:  Minstens één van de gezochte termen moet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel OR Peer geeft resultaten waarin ofwel het woord Appel, ofwel het woord Peer, ofwel beide woorden voorkomen.

     

  • NOT: De term die wordt voorafgegaan door NOT mag niet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel NOT Peer geeft resultaten waarin het woord appel voorkomt, maar niet het woord Peer.