Onze opslaginstallatie in Loenhout

Ruim 30 jaar ondergrondse opslag in Loenhout


In Loenhout exploiteert Fluxys sinds ruim 30 jaar een ondergrondse opslag voor aardgas. De nuttige opslagcapaciteit bedraagt 700 miljoen kubieke meter.

Het aardgas wordt er meer dan een kilometer diep opgeslagen in een laag poreus gesteente dat water bevat. Het aardgas wordt daarbij op een natuurlijke manier gevangen gehouden door een water- en gasdichte rotslaag boven het poreuze gesteente en onderaan door het water dat zich in het poreuze gesteente bevindt.  

 

  opslaginstallatie van Fluxys Belgium in Loenhout 


Buffer om verschillen tussen invoer en afname op te vangen

Fluxys Belgium biedt opslagdiensten aan zodat klanten volgens behoefte flexibel buffercapaciteit kunnen gebruiken voor de continue bevoorrading van eindverbruikers of voor hun activiteit op de gashandelsplaatsen. Bij het vullen in de zomer duwt het aardgas de waterlaag naar omlaag. In de winter, als het aardgas weer uit de opslag wordt gehaald, komt het door de druk van het water weer naar boven.

Hulp bij het gebruik van zoekoperatoren

Gebruik “aanhalingstekens” om een reeks woorden of een zin in een welbepaalde volgorde te zoeken.

Booleaanse operatoren

U kan een groep woorden of een zin terugvinden door gebruik te maken van AND, OR, NOT: Booleaanse operatoren worden gebruikt om termen in het zoekveld te combineren.

 

  • AND: Alle gezochte termen moeten in het zoekresultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel AND Peer geeft resultaten waarin zowel het woord appel als het woord peer voorkomen.

     

  • OR:  Minstens één van de gezochte termen moet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel OR Peer geeft resultaten waarin ofwel het woord Appel, ofwel het woord Peer, ofwel beide woorden voorkomen.

     

  • NOT: De term die wordt voorafgegaan door NOT mag niet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel NOT Peer geeft resultaten waarin het woord appel voorkomt, maar niet het woord Peer.