De compressiestations op het Belgische net

De compressiestations op het Belgische net 

 

Druk op peil houden

Om aardgas door een pijpleidingennet te sturen, is druk nodig. Die druk neemt echter gaandeweg af door de wrijving van de aardgasmoleculen tegen de wand van de leidingen. Een compressiestation dient om de drukverliezen te compenseren en zo de druk in het net op peil te houden.

De compressiestations van Weelde en Winksele verhogen de druk van het aardgas in de leiding van Poppel aan de Nederlandse grens naar Blaregnies aan de Franse grens. Het station in Winksele is in staat om aardgas te comprimeren op de vervoersas die ons land doorkruist van oost naar west vanaf de grens met Duitsland tot aan de Belgische kust in Zeebrugge of tot aan Zelzate (grens met Nederland)

Het compressiestation van Berneau verhoogt de druk van het aardgas in de leiding van ’s Gravenvoeren aan de Nederlandse grens naar Blaregnies aan de Franse grens.

Het compressiestation in Zelzate zorgt voor bijkomende capaciteit die nodig is voor de algemene groei van de aardgasvraag in België.

Hulp bij het gebruik van zoekoperatoren

Gebruik “aanhalingstekens” om een reeks woorden of een zin in een welbepaalde volgorde te zoeken.

Booleaanse operatoren

U kan een groep woorden of een zin terugvinden door gebruik te maken van AND, OR, NOT: Booleaanse operatoren worden gebruikt om termen in het zoekveld te combineren.

 

  • AND: Alle gezochte termen moeten in het zoekresultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel AND Peer geeft resultaten waarin zowel het woord appel als het woord peer voorkomen.

     

  • OR:  Minstens één van de gezochte termen moet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel OR Peer geeft resultaten waarin ofwel het woord Appel, ofwel het woord Peer, ofwel beide woorden voorkomen.

     

  • NOT: De term die wordt voorafgegaan door NOT mag niet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel NOT Peer geeft resultaten waarin het woord appel voorkomt, maar niet het woord Peer.