De mengstations in het Belgische net

De mengstations in het Belgische net

Hoogcalorisch en laagcalorisch aardgas

In België zijn er twee gescheiden netten voor het vervoer van twee soorten aardgas: laagcalorisch aardgas, ook wel Slochterengas genoemd, en hoogcalorisch aardgas, ook wel rijk gas genoemd.

De mengstations van Lillo en Loenhout zetten hoogcalorisch aardgas om in laagcalorisch aardgas om eventuele tekorten in het laagcalorische net op te vangen bij piekverbruik in de winter. Hoogcalorisch aardgas wordt in laagcalorisch aardgas omgezet door het toevoegen van stikstof. In het mengstation van Lillo kan ook laagcalorisch aardgas worden verrijkt door de toevoeging van hoogcalorisch aardgas.

In de mengstations van Ville-sur-Haine en Warnant-Dreye kan hoogcalorisch aardgas worden verarmd door de toevoeging van laagcalorisch aardgas.

Hulp bij het gebruik van zoekoperatoren

Gebruik “aanhalingstekens” om een reeks woorden of een zin in een welbepaalde volgorde te zoeken.

Booleaanse operatoren

U kan een groep woorden of een zin terugvinden door gebruik te maken van AND, OR, NOT: Booleaanse operatoren worden gebruikt om termen in het zoekveld te combineren.

 

  • AND: Alle gezochte termen moeten in het zoekresultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel AND Peer geeft resultaten waarin zowel het woord appel als het woord peer voorkomen.

     

  • OR:  Minstens één van de gezochte termen moet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel OR Peer geeft resultaten waarin ofwel het woord Appel, ofwel het woord Peer, ofwel beide woorden voorkomen.

     

  • NOT: De term die wordt voorafgegaan door NOT mag niet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel NOT Peer geeft resultaten waarin het woord appel voorkomt, maar niet het woord Peer.